![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki oto kod:
chodzi o to, ze tak to nie dziala. nie moge odwołać się poprzez $this w statycznej metodzie. chcialbym zrobic klase w ktorej beda metody fabrykujace ktore beda korzystac z obiektu DB. Ten post edytował become 17.01.2008, 12:58:35 -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
NR1 W Polsce - Portal Społecznościowo-Randkowy Pozycjonowanie - najlepsze polskie narzędzie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale i tak niemogę odwolac sie poprzez $this
próbowalem na rózne sposoby - jak to zrobic ? -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
NR1 W Polsce - Portal Społecznościowo-Randkowy Pozycjonowanie - najlepsze polskie narzędzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$oDB też przerób na zmienną statyczną
i zamiast odwoływać się do niej przez: $this->oDB odwołuj się przez: self::$oDB -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
tak to nie zadziala
ok zrobilem inaczej.
i teraz mam klase DAO
mozecie mi powiedziec dlaczego wywolanie metody: BaseDBSingleton::doSetDBCharacter("mysql","latin2","latin2"); dziala po wczesniejszym $oDB=BaseDBSingleton::getInstance(); bo nie rozumiem jakim cudem metoda ta wie z jakiego $oDB ma skorzystac ? -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:57 |