![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problemik
mam dwie tabele
i chce zrobić coś takiego w jednym zapytaniu pokazywało by się kategoria i jakijest rekord przepisany do tej kategori np : jak mam kategoria LCD to było by tak LCD lcd 19 lcd 18 Tunery cyfrowe analogowe i mam taki problem próbowałem cos z join left
help mi -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
tu WEJDZ TU I DODAJ !!! :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomieszałeś tabele i pola...
powodzenia. EDIT: brakowało jednej spacji, gdzieś uciekła przy przepisywaniu kodu... kt1 - twoja wersja z WHERE nie zwróci rekordów bez przypisanej kategorii, albo z jakąś starą kategorią której nie będzie w tabeli `kategoria` - i dlatego LEFT JOIN jest bardziej wskazany w tego typu zapytaniach, poza tym JOIN przy odpowiednio założonych kluczach jest wydajniejszy... Ten post edytował nevt 17.01.2008, 01:12:02 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
oka poradziłem sobie
![]()
Ten post edytował kt1 16.01.2008, 22:33:14 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
tu WEJDZ TU I DODAJ !!! :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:08 |