![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko potrzebuje w stronie mozliwosc zmiany zapisywanych danych w czasie przegladania i uzywania strony albo mysql albo jak ktos zmieni zdanie na xml. Bardoz bym byla wdzieczna za podpowiedz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz parę klas, które będą odpowiedzialne za odczyt i zapis w danym typie źródła. Jeden dla mysql, drugi dla XML - np:
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokladnie to mi chodzi o dzialanie na bazie w mysql-u albo xml-u a nie tabelach, czy jest mozliwosc zmiany dzialania na bazie mysql a xml, tylko na calej bazie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie to ja nic nie rozumiem z tego co piszesz. Skup się proszę i po zastanowieniu się nad tym co chcesz uzyskać dokładnie opisz (nie przestając myśleć!) w czym leży problem. Do tej pory z Twojej strony nie padły żadne szczegóły. Przedstaw jakieś, a może coś znajdziemy.
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Sorki moze ja sama nie wiem czego chce
![]() Nie no wiem Mam stworzona strone w php rezerwowania biletow na imprezy sportowe z powiazana baza mysql to mam zrobione ale teraz musze do tego dopisac taka rzecz gosciu wchodzi wybiera jaka baze danych chce miec wybral mysql ok zamawia ten bilet ale w pewnym momencie zmienia zdanie i jedank chce baze danych zmienic na xmla i ma mozliwosc zamiany czyli jakis guziczek na stronie ![]() Ten post edytował Phoebelia 16.01.2008, 23:29:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywaj interpunkcji bo nadal ciezko jest zrozumiec twoj tok myslenia.
dlaczego uzytkownik ma mozliwosc wyboru gdzie maja byc zapisywane dane? po co mu taka funkcjonalnosc? jezeli juz musisz to @splatch cie naprowadzil. jak user bedzie chcial zmienic to musisz odczytac dane z miejsca gdzie sa obecnie zapisane a nastepnie zapisac w nowym miejscu czyli np odczytac z mysql i zapisac w xml. no to mamy 2 klasy: mysql, xml w kazdej 2 metody (przynajmniej): odczyt, zapis
o takie cos ci chodzi? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
No dokladniej juz tego nie potrafie okreslic nie rozumiem tego poniewaz pan profesor takie cos wymyslil a nie wytlumaczyl dlatego pisze tu o pomoc
no niby o to chodzi ale to ma byc w obydwie strony zamiana i nie wiem czy jakis skrypt trzeba jeszcze napisac zamieniajacy te bazy czy tylko takie cos co napisaliscie wstawic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw musisz sprawdzic gdzie dotychczas byly zapisane dane.
jak juz sprawdzisz no to tak jak napisalem wczesniej w przypadku gdy byly zapisane w bazie
w przypadku gdy byly zapisane w xml
metoda odczyt zwraca tablice z danymi, metoda zapis przetwarza odpowiendio tablice (w zaleznosci ktory driver czy db czy xml). -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:19 |