![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w naszej firmie ( tam gdzie pracuje ) nasz zespół dostał zlecenie wykonania sklepu w os commerce i przerobienie go pod php i z wyłączona funkcja Register_globals niby wszystko ok ale dokumentacja kiepska do tego cuda
![]() I teraz tak wszystkie tablice $HTTP_GET_VARS itd zmieniłem na nowszą wersje $_POST[] ITD I jednak jak wyłączę RG TO I TAK POKAZUJE MI SIE KOMUNIKAT ZE MUSZE włączyć RG nie wiem jak do końca to rozegrać bo w wilu plikach widzę metody ini_get i ini set np if (function_exists('ini_set')) { ini_get('register_globals') or exit('FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!'); } Czy ktoś może mi powiedzieć co jeszcze mam pozmieniać żeby to chodziło bez RG i php5 Dodam ze nigdy wżyciu nie przerabialiśmy os commerce i to mamy na to 5 dnia tzn od poniedziałku w piątek musimy go zdać Najgorsze jest to ze jest ponad 1000 plików bałagan w kodzie i mamy tak mało czasu i jeszcze dużo przeróbek Mam nadzieje ze ktoś pomoże ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale jak to sobie wyobrazasZ? ze ktos za ciebie zarobi ?
![]() sam sobie odpowiedziales jezeli osCommerce wyrzuca ci blad to najprawdopodobniej wlasnie jest kod cos w stylu Kod ini_get('register_globals') or exit('FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!'); przeszukaj te 1000 plikow w poszukiwaniu frazy register_globals i usun kod sprawdzajacy czy jest ta opcja wylaczona. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzinx ale to wcześniej zrobiłem już i nadal dupa:( .Na prawde sie nie dziwie ze ludzie maja dość os commerce
MNIE SIE ZDAJE ZE gdzieś JESZCZE jakieś FUNKCJE SA W TYM OSC , BĘDĘ szukał JAK BY ktoś coś wiedział TO NIECH PISZE ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:24 |