![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-konrados- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Straszny ze mnie laik. Mam nadzieję, że mi pomożecie Panowie ![]() Robię system rejestracji/logowania. chcę by userzy nie mogli w polach login i hasło podawać znaków innych niż a-z,A-Z,0-9, jaka funkcja php powie mi czy takowe znaki zostały użyte? A przy okazji - dane wysłane z formularza poprzez POST mają to do siebie, że różne znaki zamieniana są na te entities, czy jak je zwał - jak można je "odwrócić"? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ereg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, eregi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wow, szybka odpowiedź, dzięki!
Tak się obawiałem, że będę musiał korzystać z tego ereg, miałem tylko nadzieję na coś prostszego. A co z danymi z formularza? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A przy okazji - dane wysłane z formularza poprzez POST mają to do siebie, że różne znaki zamieniana są na te entities, czy jak je zwał - jak można je "odwrócić"? html_entity_decode |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O kurde, to jest chyba najaktywniejsze forum jakie w życiu widziałem... Odpowiedzi w <30 sek ....
Chyba się tu zadomowię, bo mam kupę innych pytań ![]() p.s. Nie widzę przycisku "pomógł" ale jeszcze raz poszukam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak się obawiałem, że będę musiał korzystać z tego ereg, miałem tylko nadzieję na coś prostszego. ctype_alnum" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki Wam!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:58 |