![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem funkcję która tworzy miniaturki i zapisuje do innego folderu (działa bez problemów). Oryginalne zdjecia natomiast kopiuje do innego folderu za pomocą copy() i teraz tak: jeżeli z input'a podam scieżkę pliku dokładnie z tego samego katalogu w którym jest skrypt wysli.php to kopiuje "poprawnie" ale jak juz wybiore np C:\xxx\fota.jpg to wyrzuca mi taki blad: failed to open stream: No such file or directory in <adres pliku ze skryptem> plus pare innych błędów z miniaturek: Division by zero in imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in imagecreatefromjpeg('nazwa pliku'): failed to open stream: No such file or directory in imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in kombinuje kilka godzin i nie wiem jak to naprawic. (ps. nie wiem czemu ale ten skrypt działa jedynie na IE7.0 a na FF i Opera juz nie) Pozdrawiam kod z pliku z funkcjami php:
w pliku wysli.php odwoluje się w nasepujący sposób:
Taaa... Pisze dla tych którzy beda miali podobny problem. Rozwiazalem go za pomoca JS i pola hidden. 1. <script> function adres() { var a = document.getElementById( 'aa' ); <- wybor pliku var b = document.getElementById( 'aa2' ); <- pole hidden b.value = a.value; } </script> 2. w polu "file" dodajemy onchange="adres();" 3. a nastepnie w php pobieramy $_POST['aa2']; I cacy... mamy cały adres i kopiuje plik. Czy ten sposob jest bezpieczny i odpowiedni, nie wiem, działa, jeżeli ktos ma bardziej profesjonalne rozwiązanie to prosze o posty. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:00 |