![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z uploadem pliku. I zmniejszeniem jego rozmiaru.
Jak wysyłam plik to takie błędy się pokazują: Kod Błąd Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: open_basedir restriction in effect. File(/obrazy/053930sfhafgad.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/www/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /old_drive/private/111/root/home/www/public_html/add_foto.php on line 80 Warning: chmod() [function.chmod]: open_basedir restriction in effect. File(/obrazy/053930sfhafgad.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/www/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /old_drive/private/111/root/home/www/public_html/add_foto.php on line 82 Kody: kod formularza:
add_foto.php
create_min.php:
i tabela conf
Pomocy! Upload z gotowej galerii działa tak więc nie mam problemów z konfiguracją php. Nie wiem czemu się pokazuje też błąd o treści Błąd (add_foto.php linia 28)skoro plik spełnia normy Ten post edytował Lejto 16.01.2008, 12:55:40 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam, że przed /obrazy, /miniatury brakuje kropki oznaczającej aktualny katalog.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy sciezki poprawne.
jest napisane ze bledy sa w linii 80 i 82 - w kodzie ktory przedstawiles nie wiadomo ktora to linia. a tak przy okazji po co ereg_replace jak mozna str_replace? po co longtext dla nazwy galerii? rzeczywiscie ta nazwa bedzie miala 4 miliony znakow? ![]() wiem ze nie prosiles o ocene i komentarze kodu ale nie moglem sie powstrzymac. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz racje AxZx
![]() zobacze z ścieżkami i dam znac ok działa edit a jak wywalć wgrywanie na serwer ogr obrazu a zostawie tworzenie tylko miniatury można tak? Ten post edytował Lejto 16.01.2008, 15:25:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zadaj pytanie po polsku to moze ktos cie zrozumie:)
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz racje AxZx ![]() zobacze z ścieżkami i dam znac ok działa edit a jak wywalć wgrywanie na serwer ogr obrazu a zostawie tworzenie tylko miniatury można tak? Tak się nie da. PHP ma dostęp tylko do plików znajdujących się na serwerze. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:14 |