![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ja mam taki mały problemik, mam trzy pliczki, zawartość przedstawię poniżej: plik : index.html Kod <html> plik: ind.php<head> </head> <body> <form action="check2.php" method="post"> imie:<input type="text" name="imie"/></br> nazwisko:<input type="text" name="nazwisko"/></br> nickname:<input type="text" name="nick"/></br> haslo: <input type="password" name="haslo"/></br> <input type="submit" name="przycisk" value="wyslij"/> </form> </body> </html> Kod <html> <head> </head> <body> <?php if(!empty($_POST['imie'])) { echo "Imie: ", $_POST['imie']; echo "</br>"; } if(!empty($_POST['nazwisko'])) { echo "Nazwisko: ", $_POST['nazwisko']; echo "</br>"; } if(!empty($_POST['nick'])) { echo "Nick: ", $_POST['nick']; echo "</br>"; } if(!empty($_POST['haslo'])) { echo "Haslo: ", $_POST['haslo']; echo "</br>"; } ?> </body> </html> i plik: check2.php Kod <?php define("NAME","Pemo"); define("SURNAME","Pemo"); define("NICKNAME","Pemo"); define("PASS","Pemo"); if(($_POST['imie']==NAME) && ($_POST['nazwisko']==SURNAME) && ($_POST['nick']==NICKNAME)) && ($_POST['haslo']==PASS))) { include('ind.php'); } else { include('index.html'); } ?> Chciałbym aby ten administrator po prawidłowym wprowadzeniu danych o sobie w formularzu mógł automatycznie oruchomić podstronę np: start.html, a jeżeli poda złe dane. Nieprawidłowe ze zdefiniowanymi w stałych zmiennych to wróci do strony formularza. Podczas działania tych skryptów powyżej, dobrze sprawedza warunki poprawnie wprowadzonych danych, ale upierdliwie wyświetla mi formularz + te dane. Proszę o małą pomoc. Jestem całkowiecie początkujący w PHP, prosze o wyrozumiałość i cierpliwość Dobra, heh nie ma to jak wstawić posta z problemem i sam dojść jak go rozwiązać. Dla tych którzy mogą mieć podobne zjawisko to pozwolę sobie wyjaśnić przyczynę. Kod if(($_POST['imie']==NAME) & ($_POST['nazwisko']==SURNAME) & ($_POST['nick']==NICKNAME) & ($_POST['haslo']==PASS)) { include('start.html'); } else { include('index.html'); } To jest rozwiązanie, a zarazem poprawiony błąd. Nawaliłem o dwa nawiasy za dużo ![]() Ten post edytował pjamorski 16.01.2008, 09:58:37 -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinieneś sobie kliknąć [POMÓGŁ] ;P
swoją drogą, z tego co tu czytałem, nie poleca się używania INCLUDE, gdyż łatwo w ten sposób włamać się na stronę www... ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:27 |