![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wypełnieniu formularza zamówienia nie dodaje rekordu do tabeli
![]() funkcje1.php
checkout.php
Pozdrawiam<div align=\"center\"> </div align=\"center\"> Rozwiązanie problemu zapewne jest banalne ![]() Ten post edytował doman_12 15.01.2008, 21:11:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może o to chodzi:
a jeszcze sobie zmien to: $wynik = mysql_query($zapytanie); na $wynik = mysql_query($zapytanie)or die(mysql_error()); i powiedz co masz Ten post edytował deirathe 15.01.2008, 22:35:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki blad? --- i nie zdazylem ;] Ten post edytował my salsa 15.01.2008, 22:37:00 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wypełniam teraz pola formularza i daje wyślij, to wyskakuje komunikat:
Kod Column count doesn't match value count at row 1 co ten błąd oznacza? Dalej nie dodaje rekordu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oznacza, że do jednej z kolumn tabeli próbuje się wsadzić wartość której typ nie jest zgodny z typem kolumny. Na przykład gdy do kolumny typu int wsadzić próbuję się string.
Sprawdź, czy w tabeli masz faktycznie taką kolejność kolumn:
Albo przekształć zapytanie z postaci:
do postaci:
Będziesz miał pewność, że kolejność jest ok. Ten post edytował Grzyw 15.01.2008, 23:46:44 -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Hura udało się, wszystkie pola podane w formularzu umiesza w tabeli
![]() Mam następne pytanie, mam koszyk w którym po dodaniu artykułu wyświetla się: nazwa artykułu, cena, ilość, itp. później klikam na przycisk zamówienie i wyświetla mi się formularz, przedstawiony wyżej: imię, nazwisko, itp. Co należy zrobić, żeby po wypelnieniu tych pól, także wraz z danymi osoby zamawiającej do tabeli "zamowienia" automatycznie zostały dodane cena, nazwa artykułu, ilość? ![]() Pozdrawiam Może inaczej zapytam jak pobrać dane z tabeli "Koszyk" i umieścić je w tabeli "zamówienie" ![]() Pozdrawiam Czy naprawdę nikt nie zna odpowiedzi? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy że stworzysz zapytanie w formularzu zamówienia które będzie ci pobierało id artykułu który się wybrało a następnie wyświetlenie reszty danych. Bardzo proste?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Do pliku funkcje1.php dodałem kolejną funkcję - function dodaj_art, poniżej umieszczam jej definicję nie wiem czy składani jest poprawnie napisane, więc może dlatego nie z tabeli "koszyk" nie chece umieszczać rekordów do tabeli "zamowienie".
Pozdrawiam Ten post edytował doman_12 18.01.2008, 17:21:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:27 |