![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyskakuje mi taki blad:
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in D:\Program Files\WebServ\httpd\register.php on line 31 Moze mi ktos powiedziec co z tym zrobic? Ten post edytował Gallareton 15.01.2008, 20:30:04 -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz zainstalowany serwer poczty ?
czy taka usluge masz skonfigurowana na serwerze? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... serwerem jest moj komputer, a czy mam zainstalowane, to sadze, ze tak skoro wczesniej uzywalem tej funkcji. Od tamtego czasu mialem formata, ale instalowalem ten sam system, a poprzednio nic nie zmienialem w php.ini... Nawet jesli nei mam zainstalowanej tej funkcji to jak to zrobic?
![]() ![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącza się to w pliku konfiguracyjnym Apache
Ustawia się to w pliku konfiguracyjnym Apache -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Niestety musze w nowym poscie... w jaki sposob?
-------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o mailserver a nie ustawienia w Apachu.
no chyba ze chcesz jakis inny serwer ktory jest tam gdzies w sieci to wtedy musisz wpisac odpowiedni adres w php.ini wszystko masz napisane tutaj Kod verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
SMTP = localhost
smtp_port = 25 tak pisze... zeby dzialalo co musze wpisac? -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
adres zdalnego serwera poczatowego
albo zainstalowac serwer mail na swoim kompie. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Mozna link do jakiegos prostego opisu ja kto zrobic?
-------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety również mam taki problem. Przeczytałem posty wyżej i ustawiłem:
SMTP na poczta.interia.pl Tylko, że wciąż nie jest tak ja być powinno, a mianowicie: Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 554 <abgy168.neoplus.adsl.tpnet.pl[83.7.88.168]>: Client host rejected: Access denied in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka2\mail.php on line 6 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Zainstalujcie któryś z tych serwerów.
Włącza się to w pliku konfiguracyjnym Apache Ustawia się to w pliku konfiguracyjnym Apache W php.ini. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem i domyślam się, że coś jeszcze w tym programie muszę ustawić, a nie wiem co i nie chce nic popsuć, więc pytam o radę.
|
|
|
![]()
|
|
Nie chcialo mi sie z tym bawic, wiec uzylem aktywacji przez gg zamiast przez maila
![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcialo mi sie z tym bawic, wiec uzylem aktywacji przez gg zamiast przez maila ![]() hmm.. a jak ktoś nie używa gg? Albo w momencie rejestracji jest niedostępny. Zawsze bezpieczniej jest za pomocą maila. Polecam klasę phpMailer. W niej można bezpośrednio ustawić SMTP i dzięki temu PHP nie musi korzystać z wbudowanej funkcji mail() Ten post edytował Cezar708 18.01.2008, 14:53:54 |
|
|
![]()
|
|
Nie mam zamiaru sie klocic i mysle, ze to dobre rozwiazanie, ale jednak wiekszosc ludzi uzywa gg, a zalozenie go jest szybsze niz zalozenie maila
![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Weź pod uwagę filtry antyspamowe oraz limity wysłanych wiadomości w danym czasie. Poza tym gadu często pada, a wiadomości nieraz nie dochodzą.
|
|
|
![]()
|
|
No dobra mowilem, ze nie chce sie klocic ;] Zreszta ja jestem przedszkolakiem w PHP, to pewnie wy macie racje
![]() ![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod i wyświetla mi się: Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka2\mail.php on line 6 E-mail nie został wysłany. Fragment pliki php.ini: Kod [mail function]
; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:31 |