![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pewien problem nad ktorym juz siedze od 2h i nie moge nic zdzialac
otoz uzywam malego programu wyciagajacego baze DBF i przeksztalcajacego ja w plik tekstowy, wszystko jest w pliku bat wykonywane (komendy dla programu przeksztalacjacego), nastepnie nawiazuje polaczenie z baza danych (poprzez cmd) user, to wiadomo: mysql.exe -h host.pl -u user -p akcja konczy sie na tym ze trzeba manualnie wklepac haslo do bazy (pojawia sie monit Enter Password:) - chcialbym to ominac i zeby automatycznie uwzglednial w jakis sposob haslo do bazy i laczyl sie- chce ten proces zautomatyzowac, poniewaz bedzie ten plik wykonywalny na serwerze i bedzie aktualizowal (uruchamial linie polecen) co 12h - jakies pomysly oprocz php ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj mysql -h jost.pl -p=twojehaslo -u twojuser
Ten post edytował abusiek 14.01.2008, 17:32:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj mysql -h jost.pl -p=twojehaslo -u twojuser polaczylem sie wpisujac od razu po -p swoje haslo, czyli mysql -h jost.pl -ptwojehaslo -u twojuser ![]() laduje mi sie do konsoli, ale teraz juz jest problem innego rodzaju - jak wykonac automatycznie polecenie bez potrzeby wklepywania w konsoli polecen SQL ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak wykonac automatycznie polecenie Co przez to rozumiesz? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql.exe -h...... -u..... -p...... < skrypt_z_komendami
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
tak wyglada plik *.bat jeszcze mam osobny plik konfiguracyjny o FTP i paru innych rzeczy otoz, jak widac ostatnia linia polecen to polaczenie sie z baza mysql no i teraz wyskakuje mi monit, ze polaczylem sie z baza bla bla: problem jest taki, ze chce aby zostało wstawione polecenie SQL typu : INSERT INTO ; SELECT bez potrzeby wciskania jakiegokolwiek klawisza w konsoli |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to, tak jak Ci napisałem, na końcu daj < INSERT INTO ...... albo cokolwiek innego.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:06 |