![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
chcialbym logowac przy odwiedzaniu mojego serwisu wszystkich mozliwych informacji jakie tylko mozna od odwiedzajacego wyciagnac: i.p (rowniez proxy), referer, url, http-host, time, i wszystko o czym nie wiem ![]() chcialbym ewentualnie zrezygnowac z niektorych zmiennych, zamiast zaczynac od zera i przeoczyc cos co moze okazac sie istotne. z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tablicy hiperglobalnej $_SERVER masz większość potrzebnych informacji. A gdzie chciałbyś to zapisywać? do bazy danych czy do pliku? Jak do pliku to polecam error_log" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - służy do odkładania logów (nie tylko tych o błędach:P) - paramert 3 oznacza do pliku.
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, dzieki za pomoc,
z tego _SERVER wydlubie juz interesujace mnie zmienne... dorzuce time, na koncu <hr> i do pliku, log bedzie jak znalazl ![]() |
|
|
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Qrde, dzialalo i przestalo...
mam: Kod <? echo $_SERVER; ?> wczesniej wyswietlaly mi sie te wszystkie mienne, a teraz tylko Kod Array Jestem w kropcje.... ktos wie dlaczego ktos sie dzieje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tablice wyświetla się w php tak:
-------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pysznie, dzieki za --=#POMOC#=--
|
|
|
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Qrcze, nie moge tej calej tablicy zapisac do pliku... wczesniej nie mialem z tym problemu..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja print_r może to co normalnie wypisuje zwrócić jako wynik - trzeba tylko podać jako drugi parametr TRUE. Jeżeli dane które zapisujesz chcesz później wyświetlać za pomocą PHP, poczytaj też o serialize i unserialize.
-------------------- |
|
|
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tylko ze wczesniej $dane = $_SERVER;
i dzialalo a teraz w zmiennej jest "Array" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko ze wczesniej $dane = $_SERVER; i dzialalo a teraz w zmiennej jest "Array" jeśli użyjesz file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual uzyskasz omawiany efekt.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:07 |