![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Podjęłem próbę przerobienia strony szkoły i oto co mi wyszło:
www.twojeipip.yoyo.pl/aaa Ten post edytował firex 13.01.2008, 21:23:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jedna i druga wali po oczach jakby tam był tuzin blinków.
Twoją wersję ratuje porządny kod. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat I jedna i druga wali po oczach jakby tam był tuzin blinków a ja myślałem, że tylko jaskrawe kolory walą
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() -duzo nie bede pisal bo za + sie nie doszukalem. Wez poszukaj w necie jak wygladaja strony nie tylko te szkolne i wyciagnij wnioski ! Najlepiej zacznij robic strona od nowa- i zmien top- ktory jest zalosny ! Kolory zupelnie nie dobrane ! -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
top mi narzucono...
to mój 6-8 lay, kosz mi się zapełnia, co mi poradzicie? od czego powinienem zacząć? Czego się nauczyć (i jak)? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz kiedys komus to pisalem; popatrz sobie jak wygladaja strony:
digart.pl monestertemplates.com csmania.com i czerp z nich natchnienie. Nauka?- szukaj tutoriali do photoshopa,gimpa itp i sie baw ! -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popieram sąsiada z góry. Ja tam nie czytałem żadnych kursów, czy poradników. Bawiłem się jedynie z tuorialami i podejrzewałem trohę inne strony.
Polecam Ci stronkę: www.good-tutorials.com. PS Też chodzę do gimnazjum więc elo ziom, hehe. ![]() Pozdrawiam i życzę sukcesów! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie css? "Plik style.css nie istnieje" :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko przeczytać te żółte literki na jasnoniebieskim tle...
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Uczniowie mogą zostać, daj inne tło pod całe logo bo te paski nie pasują.
2. Kategorycznie zmień ten niebieski, za bardzo "świeci", może jakiś szary? 3. Góra nie wykończona 4. Nie dawaj linku do panelu, redakcja i tak będzie go znała i może dodać sobie do zakładek 5. po co ten nadmiarowy kod (chodzi mi o span)? 6. Widzę h2 a nie widzę nigdzie h1. -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no teraz działa
![]() Po pierwsze primo: zmień ten jaskrawo-błękitny na mniej jaskrawy ![]() Po drugie primo: Co do za szary pasek pomiędzy wrapperem a headerem? No i po czecie primo: Dlaczego czcionka w najnowszym newsie jest monospace? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat po co ten nadmiarowy kod (chodzi mi o span)? gdyż przygotowałem lay pod inne info. Może być też dodatkowo:Kod <span class="more">Więcej »</span> itp...Cytat Co do za szary pasek pomiędzy wrapperem a headerem? ? możesz dać screena?Cytat Dlaczego czcionka w najnowszym newsie jest monospace? w panelu jest wsadzony FCKEditor, dlatego kod się nie do końca waliduje, a czcionkę można wybrać. Tak saobie wybrałem jako testowy news.Właśnie pracuję nad zmianą menu. Ten post edytował firex 20.01.2008, 15:00:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie dobierania kolorów jestem absolutnym kaleką w tej dziedzinie, ale ratuje mnie program, który się nazywa Color Schemer Studio ( no i narzeczona od czasu do czasu ;-) ) polecam Ci ten programik.
Ten post edytował John 20.01.2008, 15:02:18 -------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]()
|
|
ja ostatnio używam http://colorblender.com/
![]() a teraz? 1. Nowoczesny 2. Nowoczesny1 3. Nowoczesny2 4. Nowoczesny3 Ten post edytował firex 20.01.2008, 18:47:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() -100/10 Cytat uz kiedys komus to pisalem; popatrz sobie jak wygladaja strony: digart.pl monestertemplates.com csmania.com i czerp z nich natchnienie. Nauka?- szukaj tutoriali do photoshopa,gimpa itp i sie baw ! czytales mojego poprzedniego posta ? cos mi sie wydaje, ze raczej nie ! A wez sobie to do serca i nie dawaj do oceny czegos co nie mozna nazwa designem/strona etc. btw. to mi smierdzi jakims tandetnym gotowcem z lat 90 ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
Tego paska szarego już nie widać, więc jedno poprawiłeś
![]() A co do samego layoutu, to żaden mi się nie podoba, ale moim zdaniem się nie sugeruj, bo jak mnie się podoba to innym nie, więc wiesz ![]() Proponowałbym całkowicie zmienić kolorystykę, no i nie przesadzaj z tymi grafientami, bo to nie wygląda zbyt ciekawie. ~trucksweb - A Ty zawsze tak brutalnie ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Bo w większości przypadków jest to po prostu niekonstruktywna krytyka... -nie wszystko krytykuje, a jedynie to co nalezy ! jakos nikt nie daje stron, wartych uwagi a tylko jakies nie wiadomo co. Czemu tak brutalnie ? bo mam dosc patrzenia na strony ktore byly atrakcyjne 10-15lat temu ? co internet sie cofa ? Czemu nie pojawila sie w ciagu ostatnich mc jakas normalna strona warta uwagi ? To jest zastanawiajace... a moje uwagi nie maja zlego znaczenia czy jakis innych podtekstow. chce tylko uswiadomic dzieciakom w ktorym kierunku isc- bo jak widac nie ida do przodu ![]() Co to uzytkownika z tego tematu- jaki postep widzisz ?bo ja jakos nie widze ![]() Tylko slowo prawdy, uwagi i samozaparcie sprawia, ze kiedys zrobi jakis wartosciowy szablon. -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
Cytat a szablon zaczerniety z jakiegos darmowego serwisu z templatkami to sobie wypraszam !Cytat co internet sie cofa ? może nastaje nowa moda 8)może przyda mi się ta twoja "krytyka", ale po kolei. Wymień wszystko co sądzisz o top'ie. + i - (chociaż sądząc po twoich wypowiedziach bd same - ). [dziwne... przeczuwam, że powiesz "to ma być top !?"] Ten post edytował firex 20.01.2008, 19:36:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dobra lecac od gory:
-kolory, zle dobrane jak robisz storne niebieska to po co dajesz brazowo/czerwone menu ?! juz wali po oczach. +logo ladne i ladne kolory- w tej tonacji powinienes robic strone -nie wydaje ci sie ze ten pasek z gornym menu jest za waski ? przeciez nie miesci sie na nim ten select ze stylami -zle wyciete postaci... -te paski na bialym tle- wygladaja jak jakis znak wodny ! -menu troche nie widac, ze to menu, -<hr> powinienes to jakos ostylowac -czcionka w newsach nie trzyma sie calosci, raz jest wielka a dalej znowu mala ?! -pasek z data pod newsem jets za waski albo zle dobrana ikonka z zegarem. w polowie usieta. brak paddingu -zolty kolor w stopce? do czego to ma nawiazywac ![]() -validator jak widzisz jest jeden + ps. czym sie roznia style: Nowoczesny , Nowoczesny 3 ? a z pozostalymi to chyba sobie zartujesz- zmieniasz tylko jeden background ![]() Cytat może nastaje nowa moda 8) -gratuluje pomyslu i zycze powodzenia -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:03 |