![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zrobioną stronkę z 'dziennikiem elektronicznym' ale b.duży problem mam z ocenami, konieczne jest aby była możliwość edycji (tzn wypełniania i kasowania ocen), a nie wiem jak do tego podejść? ma ktoś może jakiś pomysł? może ktoś zmodyfikuje mój kod.
i baza do tego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usuwasz delete modyfikujesz update poczytaj manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2008 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@foggy_baca nie myśl że ktoś ci przedstawi rozwiązanie na talerzu. Jeśli chcesz już programować w php to musisz sam nauczyć się rozwiązywać problemy, a to z czym masz problem to są absolutne podstawy. Polecam kupno książki pt. "PHP i MySQL Vademecum Profesjonalisty" wydawnictwa Helionu. Gdzie jest opisane przystępnym językiem jak używać formularzy, wstawiać dane do bazy itp. A jeśli nie chcesz kupować tej knigi to popytaj sie wuja gugla o to jak stosowac formularze :]
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja nie prosze o rozwiązanie całości tylko o kawałek kodu np 1 ucznia na podstawie którego sam mogę sobie zobaczyć co dalej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kodu to ci nikt nie poda, ale radze zrobić tak:
Potrzebujesz idOceny oraz nową ocenę przekazać np. przez POST, wrzucasz to do zapytania update i masz żądany efekt. (zabezpiecz sie przed sql injection ofc) Szybki kurs formularzy: masz kod: a w pliku obsluga.php:
co daje taki efekt ze plik obsluga.php wyswietli ci to co wpisales do formularza. Przeanalizuj sam ;] Ten post edytował carbolymer 13.01.2008, 19:53:37 -------------------- Blog | plugin system by carbolymer
Residence: #php.pl @ IRCNet "Pralki powstały po to, aby kobiety też mogły programować" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wprowadzaj go w błąd.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:37 |