![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Skąd: Byczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam dyskretne pytanie - w jaki sposób uzyskuje się formatowanie tekstu w zwykłym textarea, chodiz mi o wyglad koncowy formatowania, jak to jest w wordzie. Zastanawiałem się nad tym przez chwilę, ale jakoś nic nie udało mi się wymyślić ![]() Z góry dzieki za wasze sugestie i pomysły. -------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 2 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypcik nazywa się Tiny MCE
http://tinymce.moxiecode.com/download.php -------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Skąd: Byczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak napisac cos takiego samemu? tzn. nie korzystac z zadnych gotowcow. Ciekaw jestem tylko jak oni formatują tekst w zwykłym textarea?
-------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 2 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest jakoś tak, że wynikiem jest div, a textarea jest ukryte. Po prostu div się aktualizuje zgodnie ze zmianami w textarea.
-------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
![]()
|
|
a czy znacie jakieś prostsze i mniej rozbudowane przykłady niż TinyMCE? Bo to rozgryźć i zobaczyć jak działa nie jest tak łatwo... takie totalnie proste przyklady/tutoriale?
-------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]()
|
|
Chcesz jakiś inny skrypt (nie znam) czy tutorial TinyMCE?
-------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o jakis tutorial pomagający napisanie takiego edytora, w którym bedzie można bezposrednio widziec formatowanie. A inne skrypty z takim widokiem (tylko duzo prostsze do przeanalizowania / posiadające tylko podstawowe funkcje) rownież bylyby mile widziane
![]() -------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]()
|
|
W Tiny nie musisz mieć wszystkiego włączonego.
Obczaj: Sekcja HEAD:
Potem BODY:
Bardzo proste. Ten post edytował Garrappachc 12.01.2008, 16:31:26 -------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
![]()
|
|
jednak to nie zmienia faktu, ze nadal nie wiadomo jak ten div umnożliwia edycje sformatowanego tekstu, jak to w ogole działa
![]() -------------------- hmmm.... :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj (google i forum bo było): display mode.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:40 |