![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarejestrowałem domenę jakasnazwa.pl.
W sieci istnieje serwis jakasnazwa.com przy ich nazwie jest ®. Moje pytanie wygląda następująco: pod adresem jakasnazwa.pl chciałbym postawić serwis, który trochę nawiązywałby do jakasnazwa.com Czy to jest legalne? Czy mogę mieć jakiś problem w związku z tym że oni maja ®? Za pomoc z góry dziękuję - pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od obszaru w którym działa dany reserved.
Jeśli nawet jest tylko na obszarze US a im podpadniesz, będą wchodzić na polski rynek, możesz spodziewać się procesu. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, to raczej moje spostrzeżenia. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli na terenie polski ta firma nie funkcjonuje do tej pory, bądź oficjalnie nie zapowiedziała wkroczenia tym samym najpierw rejestrując R na terenie polskim to mogą cię cmoknąć w kakaowy otwór. Wręcz przeciwnie jeżeli ty zastrzegłbyś tą nazwę w Polsce a oni weszli by z tą nazwą na nasz rynek to ty mógłbyś im dokopać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 21:23 |