![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Czy jest tutaj ktoś, kto miał już doświadczenia w pobieraniu informacji za pomocą curla ze stron inteligo? [chodzi głównie o stan konta, ew historia ostatnich operacji] Jeżeli tak, to proszę o jakieś informacje na temat, jak zrobic taki skrypt, co by to obsłużył. Bo męczę się z tym ze 2 miesiące, a rezultatów [nie licząc pobrania strony z 'błędami technicznymi'] nie widac. Jeżeli to pomoże, to mogę wrzucic dotychczasowe rezultaty mojej pracy. Pozdrawiam! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
to jest na ssl-u wiec nie wiem czy sie da :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Z tego co się orientuję, to Curl umożliwia połączenia szyfrowane ![]() Przepraszam za dublowanie postów, ale jest to dla mnie niezwykle ważne, żeby mój portal mógł jakoś normalnie funkcjonowac ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź sobie przy użyciu Live HTTP Headers (plug-in do Firefoxa) jakie nagłówki wysyła twoja przeglądarka do strony i staraj się ją naśladować przy użyciu cURL.
Natomiast problemy z HTTPS może roziązać ustawienie flagi CURLOPT_SSL_VERIFYPEER na false. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Co do tej flagi, to właśnie tak mam ją ustawioną
![]() A z nagłówkami muszę spróbowac, chociaż na razie po prostu staram się przejrzec, co on tam dokładnie wysyła. Aczkolwiek, jeżeli ktoś się już z tym borykał to proszę raz jeszcze o jego spostrzeżenia i ewentualne wyniki ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 2 Dołączył: 21.01.2008 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!!!
Npisałem skrypta, którego potrzebujesz, wymaga małej modyfikacji. Nie mam możliwości zalogowania się więc nie znam treści strony i nie mogłem sprawdzić kilka rzeczy ![]() Edytuj kod w liniach nr: 31, 32, 56, 57 ![]()
Pozdrawiam!!! Ten post edytował bugi89 23.01.2008, 00:28:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pear jest cała klasa odpowiedzialna za logowanie trzymanie sesji... Na naszej klasie bez SSL chodzi bocik
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, o to właśnie mi chodziło. I pomyśleć, że zapomniałem o tym cholernym button.x
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi to nie dziala...
kiedy dalem kolejnego curl, ktory sczytuje https://secure.inteligo.com.pl/web (bo na tej stronie jest logowanie) to wyskakuje strona do logownaia... czyli proces logowania sie nie powiodl... podalem dobry login i dobre haslo... no i zmienilem url na ten co powyzej... czy ktos wie jak to odpalic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odgrzewam temat - udalo mi sie zalogowac ale jak mozna pobrac liste operacji bankowych danego konta?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zmieniłem troszkę ten kod, aby logował się na iPKO (też Bank PKO BP) i wyświetlał przefitrowaną historię operacji, teraz tylko mam problem z wygenerowaniem pobraniem pliku xml przedstawionych informacji.. Może robił ktoś już coś podobnego albo wie jak to 'ugryźć' ? ![]() Ten post edytował belkone 18.04.2012, 22:44:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:42 |