![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Witam,
Czy można stworzyć dynamiczne xsl:include? Chodzi mi o coś w stylu: Kod <xsl:variable name="filePath"> index2.xsl </xsl:variable> <xsl:include href="{$filePath}" /> i inne tego typu rozwiązania (to oczywiście nie działa). Próbowałem również z wstawianiem lub podmianą xsl:include w PHP, co do wstawiania wstawiał mi na końcu dokumentu co oczywiście jest niepoprawne. Z insertBefore oraz replaceChild nie bardzo mi wychodziło. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Najbardziej zadowoliło by mnie to w XSL, a nie PHP, ale w ostateczności... ![]() EDIT: Problem rozwiązałem w PHP w taki sposób:
Jakby ktoś miał rozwiązanie oparte o sam dokument XSL to prosiłbym o podanie. Z tego co czytałem to raczej tego zrobić nie da, ale kto wie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Note: <xsl:include href="URI"/> element must appear as a child node of <xsl:stylesheet> or <xsl:transform>. (źródło) Być może to nie jest dziecko <xsl:stylesheet> lub <xsl:transform>? |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Czyli jest, czytałem to, jeśli by tak nie musiało być sprawa była by prosta. Czytałem również (na jakimś forum) że tego zrobić się nie da. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:54 |