![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Ciechanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robię na zaliczenie stronkę. Już mam prawie wszystko ukończone. Na drodze staneła mi tylko jedna przeszkoda. Jak zrobić żeby na jesnej stonie wyświetlały mi się wyniki zapytań z kilku tabel? Chciałbm żeby efekt końcowy wyglądal następująco: Cytat Imie i nazwisko: (tutaj żeby pobierało z tabeli student wartość pola imie i nazwisko) Adres: (tutaj żeby pobierało z tabeli student wartość pola adres) Pesel: (wartosć pola pesel z tabeli student) Student (wartość pola rok_studiow z tabeli student). roku studiów na kierunku (wartość pola kierunek z tabeli student). Nr indeksu: (wartosć pola id_index z tabeli student) W tym miejcu chciałbym wstawić tabelkę. Jednak nie bardzo wiem jak robić bo chciałbym żeby nazwy kolumn w tabelce byly inne niż w bazie: --------------------------------------------- |Nazwa przedmiotu|Wykładowca|Sesja|Ocena| - tak bym chciał żeby nazywały się kolumny które widzi użytkownik --------------------------------------------- W pierwszej kolumnie chciałbm żeby wyświetlało się pole id_przedmiot z tabeli przedmioty. W drugiej kolumnie stopień, imię i nazwisko z tabeli pracownik, w trzeciej wartość termin z tabeli oceny i ostatniej wartość ocena z tabeli oceny. Na końcu chciałbym żeby pojawialo się zdanie w zależności od wartośći pola czesne w tabeli student. Jeżeli wartosć tego pola wynosi tak to żeby zdanie nie pojawiało się. Jeżeli wartość pola jest równa nie to żeby pojawiało się zdanie: Czesne nie zostało wpłacone. Baza danych wygląda w następujący sposób:
Łączenie i rozłaczne z bazą mam w oddzielnym pliku o nazwie funkcja.php
Natomiast strona z której bede się logował do tej strony którą chcę zrobić wygląda tak: Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:53 |