![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki kod pliczek = trace(plik); mySnd.loadSound(pliczek,true); i plik nie chce mi się odtwarzać. dodam że jak usunę z loadSound zmienna pliczek i wpisze w to miejsce adres pliku mp3 to mi odtwarza chcę tak normalnie odtwarzać pliki zaa pomocą dopisania do pliku player.swf?plik=adres_pliku może mi ktoś powiedziec dlaczego nie czyta tej zmiennej? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak słabo opisałeś problem że nie kumam o co chodzi
![]() Cytat this.createTextField(\"status_txt\", this.getNextHighestDepth(), 0,0,100,22);
// create a new Sound object var my_sound:Sound = new Sound(); // if the sound loads, play it; if not, trace failure loading my_sound.onLoad = function(success:Boolean) { if (success) { my_sound.start(); status_txt.text = \"Sound loaded\"; } else { status_txt.text = \"Sound failed\"; } }; // load the sound my_sound.loadSound(\"Marron 5 - Wake Up Call.mp3\", true); Ten post edytował punkomuzykant 15.01.2008, 08:43:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj zrobić tak:
do klatki glownej dodaj kod AS Kod _root.odtworz.onPress=function(){ muzyka=new Sound (); muzyka.loadSound("piosenka.mp3", false); } Nastepnie dodaj movieClip, ktory posluzy jako guzik play nadaj mu nazwe w instanceName : guzik Zapisz swf-a w tym samym katalogu co mp3. powinno grac Ten post edytował marian84 8.02.2008, 11:10:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod pliczek = trace(plik); mySnd.loadSound(pliczek,true); po co te komplikacje? wystarczy: Kod mySnd.loadSound(plik,true);
Ten post edytował flashion 7.02.2008, 22:40:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
flashion jasne że wystarczy ale nad taką składnią nie masz żadnej kontroli ew. stop play i to wszystko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nad:
Kod pliczek = trace(plik); mySnd.loadSound(pliczek,true); co zyskujesz? |
|
|
![]()
|
|
nie no generalnie chodziło mi o to że powinno się używać takiej składni jak jest podana help-ie flasha
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:04 |