![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki sposób mogę zrobić, aby wczytać we flashu tekst, który dopiszę po nazwie pliku np. plik.swf?zmienna=Witaj świecie chcę żeby wyświetliło mi we flashu nap[is Witaj świecie. W jaki sposób mogę to zrobić. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuję LoadVars, tu krótki tutorial. Myślę, że Ci wystarczy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie moge się doczytać
tam jest jedynie o imporcie zmiennych z php do flasha a nie ma nic o tym co ja napisałem powyżej bardzo bym prosił kogoś o napisanie mi krótkiego kodu byłbym wdzięczny -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij sobie z http://blog.deconcept.com/swfobject/
skrypt js , który umożliwia dużo więcej niżeli ładowanie zmiennych do swf. -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest na to sposób prosty i skuteczny, wręcz banalny
![]() robisz tak jak powiedziałeś czyli: plik.swf?zmienna=test (nie wiem jak to z polskimi znakami, ale pewnie przejdą bo flash ma kodowanie utf) i potem w AS gdzieś na level0, czyli pierwszej scenie (bez wchodzenia w żadne mc'eki) piszesz "trace(zmienna);". Flash zawsze będzie widział tą zmienną na najniższym levelu pod tą samą nazwą jaką napisałeś. Jeśli jesteś gdzieś "zagnieżdżony" (jakieś mc'eki itp), to albo używasz _parent (tyle razy ile trzeba, aby odwołać się do levelu0), lub _root.zmienna i to wszystko ![]() -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
mógłbyś mi to zapisać w tym kodzie bo z as jestem bardzo cięki
mam taki kod: mySnd.loadSound("lp.mp3",true); volume = 100; pause=0; i chcę żeby zamiast "lp.mp3" była tam zmienna plik tak, że jak do pliku dopisze ?plik=http://serwer.pl/plik.mp3, żeby mi odtwarzało ten plik doszedłem już do tego mySnd.loadSound(trace(plik), true); tak trzeba było to zrobić i wszystko działało, ale po pewny odświeżeniu tej strony z tym playerem już nie działa. ludzie o co tu chodzi? najgorszej jest do że nie dokonywałem żadnych modyfikacji. proszę o pomoc -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:35 |