![]() |
![]() |
--pytajnik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
próbowałem sprawdzić wolną przestrzeń dyskową poprzez funkcję disk_free_space lecz niestety na serwerze, na którym jest umieszczona strona funkcja ta nie zwraca żadnych wartości.
zastanawiałem się czy nie "przelecieć" wszystkich katalogów, sumować rozmiary plików, które się w nich znajdują a następnie to wszystko policzyć i wyświetlić w odpowiedniej formie jednak z tym jest trochę zachodu (w sumie głównie chodzi o jeden katalog w którym przechowywane są pliki graficzne, bo reszta niewiele zajmuje). istnieje jeszcze jakaś możliwość sprawdzenia wolnej przestrzeni dyskowej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może system('df -h') i sparsuj to sobie.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:13 |