![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem. Jestem początkujący. Otóż mam bazę danych stworzoną z pliku .txt i chciałbym posortować rekordy według numeru przypisanego własnoręcznie (nie id). Szukałem na tym forum poprzez wyszukiwarkę oraz w google, ale z powodu tego, iż dużo pytań jest nt. MySQL, trudno znaleźć jakiś przydatny temat sortowania plików tekstowych. Szukałem też w manualu, ale chyba nie potrafię znaleźć prawidłowej funcji. O to mój kod zwykłego odczytywania rekordów z pliku txt (rosnąco według id - akurat w tym przypadku nazwałem je $nr . Chciałbym posortować te rekordy rosnaco według zmiennej $No , która jest wpisywana ręcznie w formularzu i zawiera TYLKO liczby.
Licze na waszą pomoc, bo męcze się z tym jeszcze od poprzedniego roku. Chciałbym, by mi ktoś naprowadził, chociaż byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mi to ktoś rozpisał dokładnie. Chciałem jeszcze zaznaczyc, że w powyższym kodzie nie wyciągnąłem wszystkich danych z ciągu, tylko 4 pierwsze... Mam nadzieję, że temat założyłe zgodnie z regulaminem... Ten post edytował Emte 8.01.2008, 20:22:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:23 |