![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 3.01.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wlasne jestem na etapie tworzenia wieksze projektu i mam nastepujacy problem. Mam 3 klasy modelu: - User (tabela: tusr) - Company (tcompany) - ContactInfo (tcontactinfo) : zapisuje tam maile, www, telefony rozrozniajac je po typie Nie wiem jak sie uporac sie z taka sytuacja. Uzytkownicy i firmy posiadaja informacje kontaktowe czyli jakby nie patrzac mamy sytuacje: tuser.id 1------n tcontactinfo.id tcompany.id 1-------- n tcontactinfo.id A zeby tego bylo malo to jest tez taka sytuacja ze firmy moga miec przypisanych uzytkownikow tcompany 1 ------- n User I teraz jak skonstruowac model z kluczami obcymi itp. Wiadomo ze mozna by to zrobic bez kluczy obcych ale troche lyso ![]() Z gory dzieki za pomoc Dodam ze probowalem nawet zapisywac uzytkwonikow i firmy w jednej tablicy ale potem mialem problem z sytuacja, w ktorej tusr odwolywal sie do siebe samej bo firma moze miec uzytkownikow :/ Ten post edytował Nekro 7.01.2008, 22:05:16 -------------------- Angielski dla specjalistów: www.anglobiznes.pl
Wydawnictwo językowe: www.eprofess.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:56 |