![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaczynam się uczyć Oracle i znalazłem zadanie, które mnie zaciekawiło. Czy ktoś może mi zaprezentować przykładowe rozwiązanie? Byłaby to dla mnie jakaś podstawa do rozpoczęcia nauki i do wzorowania się na niej w jej trakcie. Zadanie: Serwis wspomagający sprzedaż części zamiennych do samochodów (części nowe i używane) Powinien zawierać: procedury; funkcje; obsługę wyjątków i błędów (także SQLERRM, SQLCODE); pakiety; formularze do wstawiania, edycji i usuwania danych; mechanizmy autoryzacji użytkownika Wymagania zadania: 1)Skrypt PL/SQL tworzący strukturę bazy danych: użytkownicy, uprawnienia, definicje tabel i relacji(liczba tabel: 7 i więcej) 2)Plik zawierający interface użytkownika oraz procedury i funkcje konieczne do poprawnej pracy aplikacji 3)System powinien być zbudowany w całości w Oracle, wykorzystując deskryptory dostępu do bazy danych, czyli dotęp przez www Z góry dziękuję za pomoc w zaprezntowaniu mi próbki możliwości Oracle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystki przykłady sa na oracle.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zadanie znalazłeś na wykładzie z baz danych na studiach czy może na ćwiczeniach?
Takie rzeczy to typowy szablon projektu dla studenta. Niezła próba otrzymania gotowego rozwiązania pod projekt. Oj nieładnie kłamać i zmyślać. Proponuję się przejść do akademika tam z pewnością ktoś Ci przygotuje (oczywiście przy odpowiednim wsparciu finansowym) tą "podstawę do nauki". Powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Heheheheh - niezłe - szkoda tylko, że muszę zamknąć - dla Twojego własnego dobra.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:16 |