![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję zaktualizować dane w tabeli, ale pojawia się problem: CODE //... $select=mysql_query("SELECT * FROM k_pages WHERE page_lang='$sort_lang' AND page_no='$contents'"); $query_main=mysql_fetch_row($select); //... echo ("<input type='text' name='edit1' value='$query_main[3]'>"); //... $edit=mysql_query("UPDATE k_pages SET page_contents='$edit1' WHERE page_no='$contents' AND page_lang='$sort_lang'"); //... echo ("<input type='submit' value='zapisz zmiany' style='font: menu'>"); //... Generalnie skrypt działa ale w momencie wykonywania zapytania $edit nie wpisuje mi do tabeli wartości ze zmiennej $edit1 tylko wstawia puste pole. Jeśli w zapytaniu zamiast zmiennej $edit1 wpiszę jakikolwiek inny ciąg znaków lub inną zmienną, np. CODE $edit=mysql_query("UPDATE k_pages SET page_contents='TO JEST JAKIŚ TEST' WHERE page_no='$contents' AND page_lang='$sort_lang'"); to w tym momencie wszystko jest cacy i zapytanie wykonywane jest poprawnie. W tabeli w polu page_contents pojawi się wartość "TO JEST JAKIŚ TEST". Jakieś pomysły dlaczego nie wstawia do tabeli wartości ze zmiennej $edit1? P.S. Przeszukałem forum, ale niestety nie znalazłem żadnych podobnych tematów. P.S.S. Jestem początkujący, więc proszę o wyrozumiałość ![]() Pozdrawiam, Ten post edytował slimboj 6.01.2008, 23:42:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 13 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co się stanie jak wpiszesz $query_main[3]?
Czy oby przypadkiem nie połączyłeś warstwy wykonywania PHP i HTML'a? -------------------- Mariusz Dalewski
Aiv's dev blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wpiszę zmienną $query_data[3] do zapytania $edit to jej wartość jest wpisywana ponownie do pola w tabeli... Czyli tak działa poprawnie... Tylko co zrobić, żeby wczytywał wartość $edit1 z formularza?
Ten post edytował slimboj 7.01.2008, 01:28:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:39 |