![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio postanowiłem napisać licznik streamingu. Po dłuższym czasie przeglądania dokumentacji PHP nie udało mi się jednak znaleźć funkcji, która byłaby pomocna przy tworzeniu takiego skryptu. Chodzi mi o to, żeby licznik sprawdzał, ile razy utwór został faktycznie odtworzony, a nie ile razy otworzono stronę, na której znajduje się streamowany materiał (takiej technologii używa YT, o ile się nie mylę). W każdym bądź razie, na chwilę obecną moje pytanie brzmi, czy taki licznik można w ogóle stworzyć przy pomocy PHP, a jeśli tak, to w jaki sposób (nie chodzi mi o napisanie gotowego kodu, tylko o naprowadzenie na właściwy tok myślenia). Pozdrawiam, Mrozie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa jest prosta jeśli rzecz jest napisana za pomocą Flasha - istnieją funkcje sprawdzające czy dane zostały zestreamowane. Wystarczy tylko wysłać zapytanie do skryptu zwiększającego wartość licznika.
Można wyświetlać dane partiami ( np. po znaku ) i co znak je flushować. Wymyślam trochę, w sumie nie wiem jak mogło by to rzeczywiście wyglądać. =) Ten post edytował Tymek 6.01.2008, 19:29:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z zapisem/odczytem danych z pliku i porcjowaniem danych nie mam problemu.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:46 |