![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Korzysta ktoś może z transakcji w ADOdblite? Mój problem polega na tym, iż poniższy skrypt
Bez problemu działa w ADOdb, natomiast to samo przy wykorzystaniu wersji lite wyświetla błąd
Próbowałem to obejść/naprawić przez skopiowanie kilku funkcji (StartTrans, CompleteTrans) z pliku adodb.inc.php z versji full do adodb.inc.php versji lite, ale niestety nie przyniosło to efektów ;( Posiada może ktoś, lepsza wersję tej biblioteki? Wg dokumentacji na stronie ADOdblite transakcje powinny działać….. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś mi się po kodowaniu wydaje że cudzysłów masz zły i z tąd problem (linia 4 códzysłów zamykający jest inny niż otwierający)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat coś mi się po kodowaniu wydaje że cudzysłów masz zły i z tąd problem Słuszna uwaga i dobre oko, ale to nie przez to. te cudzyslowie pomylilem jak wklepywalem kod do przegladarki i nie chcialem podawac hasla poblicznie ![]() Ten sam kod uruchamiam przy ADOdb full (dziala) i lite (nie dziala) wiec to raczej nie cudzyslow.
błąd jest w lini 6. W pakiecie ADOdbLite nie mam zdefiniowanej funkcji StartTrans() ![]() ![]() Chyba trzeba bedzie zrezygnowac z lita ;( -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... no niestety nie ma obsługi tranzacji w AdoDB lite, wiec masz dwa wyjścia:
1. dopisujesz obsługę tranzakcji:
(nie sprawdzałem, pisałem w edytorze forum.php.pl ![]() no i potem odpowiednio podmieniasz tę klasę z klasa adodblite 2. zmieniasz na AdoDB Ten post edytował Cezar708 6.01.2008, 16:03:17 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Cezar. Klasa bardzo zgrabna i przydatna, ale …. dosłownie minute po Twoim poście znalazłem rozwiązanie (i przetestowałem - działa;)
Cały zonk polega na błędnym wyborze bazy. W AdoDBLite jest niestety różnica między
a
tak więc dwa dni zeszły na szukanie jednego 't' ![]() Natomiast ADOdb obsługuje transakcje i przy
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:00 |