![]() |
![]() |
-Gilu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem, ponieważ kolega zapytał sie mnie czy nie da się zrobić downloadu phpBB2 by Przemo tak żeby czytało pliki z zewnętrznego serwera FTP, ponieważ ma już tam mase plików po kilkaset MB i nie chce mu się ich dodawać ręcznie do forum.
Napisałem na początku mały skrypcik pobierający liste plików z serwera za pomoca funkcji ftp_rawlist, ładnie sformatowałem z użyciem formularzy, itp, itd, ale... ...kolega zażyczył sobie żeby użytkownicy nie widzieli loginu i hasła do serwera FTP (chociaż i tak ten użytkownik mógł tylko pobierać pliki) które aktualnie bylo w żródle strony w HTML w postaci: to wymyśliłem, że php będzie otwierać plik i wyświetlać poprzez funkcje echo/print treść pliku do przeglądarki. Niestety jednak plik pobierał się albo za duży 3 razy, albo tylko połowe, albo kilka MB/KB - różnie ponieważ kombinowałem z warunkiem w while oraz funkcją fread/readfile. I teraz moje pytanie brzmi co teraz zrobić żeby działo jak trzeba? Kod odpowiedzialny za pobierani pliku to:
część kodu pochodzi z komentarzy do funkcjii fread z manuala php - http://pl.php.net/manual/pl/function.fread.php |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gilu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety nic nie pomogło, zero różnicy nadal plik 164MB ucięło przy 48 bodajze
|
|
|
-Gilu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeżeli naprawdę nikt nie wie jak spowodować dobre i całkowite pobieranie plików, to może ktoś wie jak w inny sposób 'zamaskować' źródło ścieżki z danymi do ftp ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie masz możliwości utworzenia public_ftp/konta anonymouse?
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
-Gilu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Szczerze mówiąc nie wiem. To jest osobny dokupiony dysk, ale spytam hostingoodawcy. Nie byłoby jednak możliwości poprawienia istaniejącego kodu ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale po co?
Marnujesz transwer i zasoby servera.... a tak to jak masz public_ftp/konto anonymouse to ludzie mogą ściągać bez logowania się do ftp... to co ma być "dostępne" dajesz do katalogu jednego, robisz anony dla tego katalogu i masz:) -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:10 |