![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie... Otoz mam nastepujacy problem. Czy moglby ktos przeanalizowac ten fragment kodu i powiedziec mi dlaczego wywala mi blad tu odpowiednio w lini 11: Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in C:\xampp\test\glowna.php on line 31
Ten post edytował Adrian84 5.01.2008, 16:44:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a która linia to linia nr 31
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to to powinni tak wygladac:
P.S sorki ale zapytanie tez mi sie wydawalo bledne P.S2 ogolnie ostatnio gdzie widzialem ze wlasnie przy pojedynczych wcieciach php srednik nie jest potrzebny jesli dalej nie dziala to blad masz dalej wiec podaj conajmniej 2 dalsze linijki kodu Ten post edytował marcio 5.01.2008, 16:54:08 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
jesli chodzi o sama strukture zapytania to jest napewno ok bo sprawdzalem to w wierszu polecen i wyswietlilo mi normalnie jeden wiersz. Ale nie wiem czy czasem nie zrobilem jakiegos bledu podczas
SELECT CONCAT_WS(' ',imie,nazwisko) as imie, login FROM klienci JOIN hasla WHERE klienci.id_haslo=hasla.id and haslo = haslo and login = login; takie zapytanie napewno dziala wiem bo sprawdzalem
to jest cala strona. Robie projekt banku internetowego na zaliczenie przedmiotu bazy danych ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Heh czyli jednak mialem racje wlasnie tak napisalem
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
no cos przeszlo ale dalej wywala blad pewnie wina lezy gdzies w zapytaniu. Wywala cos takiego:
Cytat You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'login = 'login' AND haslo = 'haslo'' at line 1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Heh czyli jednak mialem racje wlasnie tak napisalem ![]() No jasne. Samo zapytanie jest poprawne tylko forma zapisu w PHP nie do końca jest ok. Poza tym: skoro wiedziałeś to czemu nie pomogłeś koledze? no cos przeszlo ale dalej wywala blad pewnie wina lezy gdzies w zapytaniu. Wywala cos takiego: Pokaż całe zapytanie bo to, które przedstawiłeś wcześniej poprawnie otacza hasło apostrofami. Może błąd jest gdzie indziej. |
|
|
![]()
|
|
To zapytanie dziala poprawnie w MySQL:
ale jak przepisalem na kod php:
To cos sie krzaczy... i nie umiem sam znalesc bledu ![]() EDIT: Ale lama ze mnie... ![]()
Brakowalo spacji po klienci.id_haslo=hasla.id" . ![]() Tak powinno wygladac poprawnie: klienci.id_haslo=hasla.id " . Ten post edytował Adrian84 5.01.2008, 17:29:07 |
|
|
![]()
|
|
phpioc.com napisalem wczesniej kod potem kolega zaaktualizowal posta i ja zmienilem odpowiedz a tamta usunolem
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:15 |