![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może najpierw pokażę kod, będzie mi łatwiej wytłumaczyć w czym problem.
Jest to kod generowany przez serwer, który jest pobierany obiektem xmlHttpRequest, i w zależności od znacznika <action> są podejmowane różne decyzje. W tym przypadku zostanie stworzony element <div> o id "header", zostanie podpięty do elementu z id "web". I teraz jest problem: chciałbym elementowi "header" nadać innerHTML taki, jaki tekst między znacznikami <content>, dopóki nie ma tam żadnych znaczników to tekst jest cały, jednak nie wiem jak dodać znaczniki, dlatego proszę o pomoc. Teraz to już w ogóle zgłupiałem...
Linia opatrzona komentarzem - child.appendChild(content.firstChild); - wywala błąd odczytu odpowiedzi w Internecie Explorerze i Safari, a w Firefoxie i Operze węzeł content.firstChild jest wstawiany, tyle że, dziwnie się zachowuje... Cały tekst jest w 1 linii, nawet jak jest więcej elementów <li>, linki nie są "do kliknięcia" itp. Czy ktoś podpowie, co jest źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pierwszej części Twojego posta to wydaje mi się, że należałoby zamienić każdy < na & l t; i każdy > na & g t; . Każdy = każdy pomiędzy <content [...]></content>
edit: Znaki zaczynające się na & przechrzciło na to czemu odpowiadają, dlatego rozstrzeliłem druk -> to co pogrubione ma być bez spacji:) Ten post edytował lord_t 6.01.2008, 18:48:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomogło ;]
Dzięki ;] Ten post edytował Chys 6.01.2008, 18:03:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:38 |