![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem. Chciałem napisać serwis www w OO i już nawet zacząłem ale teraz, po dwóch dniach bez pisania, stwierdziłem, że to co wypociłem ma niewiele wspolnego z programowaniem obiektowym. Bo chociaż w klasach są metody, które wykonują różne operacje na bazie, sam nie wiem czemu, stworzyłem pozatym osobne funkcje. (klasy mam takie jak tabele w bazie ale do tych klas napisałem osobne funkcje, które tworzą nowe obiekty i "obsługują" metody). Przeglądałem ezpublish ale jest on dla mnie za bardzo skomplikowany. Również w mojej "biblii" (książce php i mysql) php nie ma zastosowania klas w wiekszych projektach stron dynamicznych. Szukałem jakiś prostych przykładów w sieci ale nic wartego uwagi nie znalazłem. Może wy macie jakieś swoje próbki czy też inne tego typu bajerki?Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście pomogli mi (przedstawiając jakis przykład czy też wyjaśnając) zrozumieć zasady programowania zorientowanego obiektowo. Pozdrawiam - michaloo[/code] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:47 |