![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: opole/wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi ktoś napisać czy jest w php jakaś funkcja zwracająca wartość true jeżeli plik został poprawinie ściągnięty?
![]() Jak najlepiej napisać skrypt liczący ilość ściągnięć pliku? z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Może mi ktoś napisać czy jest w php jakaś funkcja
zwracająca wartość true jeżeli plik został poprawinie ściągnięty? ![]() Nie ma takiej funkcji Cytat Jak najlepiej napisać skrypt liczący ilość ściągnięć pliku?
z góry dzięki za pomoc Tak, żeby działał stabilnie szybko i poprawnie :wink: ![]() Tak serio to jeżeli masz dostęp do bazy danych (np. mysql) to zamiast linku do pliku (w downloadzie) to dajesz link do pliku php, który zapisuje do bazy, że ściągnięto plik, a potem przekierowywujesz do pliku, który ma być ściągnięty np. w ten sposób: Kod header("Location: plik_do_sciagniecia.jakies_rozszerzenie");
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja propozycja:
Kod ...
$file_name = ' ![]() // który przyjdzie do skryptu header('Content-type: application/octet-stream'); header("Content-Disposition: attachment; filename=$file_name"); readfile($file_name); // tutaj kod, który modyfikuje licznik ściągnięć pliku $file_name W przypadku, gdy użytkownik anuluje ściąganie pliku, część po readfile($file_name); nie wykona się. Czyli zliczasz rzeczywiste ściągnięcia pliku, a nie kliknięcia. -------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: opole/wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:26 |