![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę sobie taki skrypt - niby wsztsko jest okej - wpisując w wyszukiwarce jakiś wyraz z pl znakmi, znajduje mi wszystko ładnie, jak sprawdzam ostatnie wyniki wyszukiwania, także wszystko zdaje się być w porządku( na stronie mam pl znaczki ), dziś zaobserwowałem dziwne znaczki w ostatnich zapytaniach. Czy da się jakoś za pomocą php sprawdzić kodowanie znaków, żeby móc ustawić na właściwe ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się jakoś za pomocą php sprawdzić kodowanie znaków mb_detect_encoding" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualAle osobiście postarałbym się wyeliminować przyczynę. Musisz się zorientować, co powoduje, że kodowanie znaków "padło", propozycje: - niepoprawne kodowanie w bazie, - niepoprawne kodowanie podczas przesyłanie danych, - niepoprawne kodowanie na stronie, - ... -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie nie wiem co może być przyczyną, albo ktoś specjalnie wkleja "krzaki" w formularz, albo jego przeglądarka wymusza inne kodowanie niż to które jest na stronie?
co nie zmienia faktu że chciał bym to wyeliminować, a teraz myślę że będę mógł to zrobić ;-) dzięki funkcji którą podałeś ;P Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:44 |