![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam szukam i naprawdę nie mogę znaleźć... Mam w bazie MySQL tabelę z danymi, w komórce z atrybutami danego przedmiotu są dane rozdzielone przecinkiem (przykładowo, może być średnik albo cokolwiek). Ilość wyrazów rozdzielonych przecinkiem jest zmienna. Co zrobić żeby dane z tej komórki rozdzielić po tych przecinkach i wyświetlić w php ? Przykład zawartości tabeli: Kod id|nazwa|atrybuty 1|portret|olej,płótno 2|autoportret|akryl,kredka,papier 3|abstrakcja|farba,papier,kredki,ołówek, Próbuję bezskutecznie żeby wyświetliło mi: id: 1 , portret, technika: <a href=costam.php>olej</a> , <a href=costam.php>płótno</a> id: 2 , autoportret, technika: <a href=costam.php>akryl</a> , <a href=costam.php>kredka</a>, <a href=costam.php>papier</a> itd... Wiem o istnieniu explode, count, o tablicach ale niestety nie umiem jeszcze tego wykorzystać. Bardzo proszę o pomoc, jakiś przykład, odsyłacz... Siedzę już od 2 dni i nie mogę nic zdziałać... Ant |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:30 |