![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Tworzę projekt, w którym główną funkcją jest pobieranie interesującej nas treści z innych stron. Dotychczas, gdy robiłem tego typu rzeczy korzystałem z: file_get_contents(); // Tym pobieram źródło strony preg_match_all(); // Tutaj wydzielam część, która mnie interesuje np:
Problem polaga na tym, że gdy pobieram dane z ~20 stron, taki skrypt wykonuje się dość długo. Wreszcie mogę dojść, do zadania Wam pytania: Czy jest sposób, aby wykonać te zadania szybciej? Czy Curl, jest bardziej wydajny? Jak wy rozwiązujecie takie problemy w projektach ? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]() -------------------- Kobiety są jak pixele - ładne tylko z daleka!
Kobieta $zmienną jest ;D Fuck all my project !!!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
curl jest szybszy bo jest przeznaczony strikte do pobierania danych - ale czy faktycznie najwięcej czasu zajmuje pobieranie danyc a nie ich parsowanie? imho to drugie - pomyśl nad optymalizacją regexpa
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:34 |