![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
jako że nie mogę na nowym serwerze skorzystać ze swoich sesji , za to sprawdziłem przez polecenie phpinfo , że w kązdym skrypcie ma informację o loginie uzytkownika kótry aktualnie jest zalogowany do komputera i pomyślałem że uwierzytelnianie zrobię na tej podstawie , czyli do tabeli sql dodam loginy pracowników którzy logują się do domeny , i po tym będą mieli dostep do strony. ale nie wiem jak mam to wykorzystać , to: _SERVER["AUTH_USER"] i tu zawsze jest info o loginie pracownika do tej pory miałem tak:
a jak to odnieść do tego SERVER["AUTH_USER"] ? ok , już wiem jak pobrać tę zmienną , ale nie wiem jak zrobić zabezpieczenie przy pomocy if robię tak:
i mam zawsze informację że nie mam uprawnień co robię źle? dziękuje Ten post edytował kozioł 4.01.2008, 15:56:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Możliwe, że masz w bazie więcej użytkowników o podanym loginie i wtedy Twój warunek:
nie jest spełniony. Możesz albo zmienić == na >= albo, co wydaje się lepszym wyjściem pod względem optymalizacyjnym, zmienić zapytanie (które jest arcydziełem ![]() ![]()
Nie wiem jednak jak to jest w SQL Server z LIMITem... Ten post edytował phpion.com 4.01.2008, 18:55:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:44 |