![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygenerowałem sobie skrypt bbcode tylko do tworzenia listy
Problem w tym że otrzymuję taki wynik - jakis tam sobie punkt pierwszy - jakis tam sobie punkt drugi i taki kod html <ul><br /> <li>efepfpwejg</li>rejge rigoje rog<br /> <li>ergerg</li>erioghoehr georgh <br /> </ul> Może ktoś pomoże jak rozwiązać ten problem? Znaczniki zamykania punktu wstawia już po pierwszym wyrazie, no i wszędzie wstawia znaczniki nowej linii... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nl2br - to dodaje Tobie znaczniki nowej lini. Zmienia \n na <br/>. Niby trim powinno usuwać Tobie \n, ale cytując z manuala: "nl2br — Inserts HTML line breaks before all newlines in a string". Mogę się mylić, ale czy nie chodzi tu, że znak <br/> zostanie dodany do każdej nowej lini, nawet tej która nie posiada \n ? A tekście wprowadzanym masz entery.
Ten post edytował sniezny_wilk 4.01.2008, 13:11:42 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem że ta funkcja wstawia znaczniki nowej linii
mi bardziej chodzi o to że ten fragment kodu:
zamienia bbcode: [*] jakiś tam sobie text na: <li>jakiś</li>tam sobie text a powinno być <li>jakiś tam sobie text</li> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:26 |