![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam dwa pytanka. Pierwsze to nie wiem jak zrobić zeby w IE pomiędzy tym zielonym obrazkiem podmenubig.png a szarym polem p.png była przerwa 5px bo wyświetla wiekszą niż jest. Na Screenie jest pokazane jest ! Dodam to ze ff dobrze wyświetla. Adres strony to http://kameleon.web-pc.pl Drugim problemem jest to ze nie wiem jak zrobić żeby stopka była troszkę oddalona od divów! probowałem dodać do pliku footer.php przed stopką <div><br></div> ale to nie pomagało ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowałem dodać do pliku footer.php przed stopką <div><br></div> ale to nie pomagało ? to spróbuj dać <br/> -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do klasy Kod .heightlay { margin-bottom:5px; }
Ten post edytował brzuchalski 3.01.2008, 19:48:30 -------------------- -------------------------------------------------------------------
brzuchalski.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 26.12.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo utwórz przezroczysty plik gif i zamieść go jako spacera
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo utwórz przezroczysty plik gif i zamieść go jako spacera ![]() brrr tylko nie to.. Era przezroczystych gifów jako spacer, lub tworzenia stron opartych na tabelkach powinna już dawno minąć. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sniezny_wilk: piszesz że spacer odszedł powinien odejśc w niepamięć a sam proponujesz równie "archaiczne rozwiązanie"
Cytat to spróbuj dać <br/> popieram pomysł z marginem - od tego -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem dodać <br/>
Nie pomogło ! Próbowałem dodać przezroczystego gifa tez nic nie dało. Kod .heightlay { margin-bottom:5px; } W połowie pomogła bo teraz w IE wszytko działa perfekcyjnie a i FF teraz nie robi przerwy takiej jak bym chciał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 3.01.2008 Skąd: PHP Planet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod .heightlay {border-collapse:0px;padding:0px;line-height:5px;} Powinno Pomóc -------------------- INŻYNIERIA OPROGRAMOWANIA - PROGRAMOWANIE AJAX PHP SQL VB C++ C Perl d(html) Flash & Grafika
Any questions ??? contact me: crazyprogrammer (at) rocketmail ( dot) com skype: chrisnovack |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie pomogło
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 3.01.2008 Skąd: PHP Planet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oddalenie stopki działa ,tylko w kodzie dodaj style="line-height:50px !important;"
Kod <DIV class=stopka style="line-height:50px !important;">
Copyright © 2007 - 2008 by Kameleon. All Rights Reserved. | Osób online: XXX</DIV> Ten post edytował CrazyProgrammer 4.01.2008, 10:52:49 -------------------- INŻYNIERIA OPROGRAMOWANIA - PROGRAMOWANIE AJAX PHP SQL VB C++ C Perl d(html) Flash & Grafika
Any questions ??? contact me: crazyprogrammer (at) rocketmail ( dot) com skype: chrisnovack |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
line height nie służy do oddalania bloków :/ do tego jest margin i jesli nie ma błędów w kodzie to działać powinno
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
line height nie służy do oddalania bloków :/ do tego jest margin i jesli nie ma błędów w kodzie to działać powinno ...ale jeśli są błędy w kodzie - to tylko line-height: pomaga -------------------- INŻYNIERIA OPROGRAMOWANIA - PROGRAMOWANIE AJAX PHP SQL VB C++ C Perl d(html) Flash & Grafika
|
|
![]()
|
|
Jakie błędy strona jest zgodna z W3C
|
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi mi o błędy w składni...
Stronka może i owszem jest zgodna W3C - ale to nie wszystko Bowiem każda przeglądarka, wbrew specyfikacji - interpretuje CSS po swojemu, Najlepiej jest używać komend zgodnych z OPERA/IE/Firefox i wtedy uniknie się błędów Osobiście przy tworzeniu stronki - sprawdzam ją w tych trzech przegladarkach, by mieć pewnośc, że wszystko jest OK. Sprawdzam na bieżąco - bo łatwiej skorygować błędy w wyglądzie Jak już sie nazbiera dużo kodu, to trudno odnaleść przyczynę Często winna jest obsługa dziedziczenia CSS dla przykładu IE dziedziczy wszystko, a inne przeglądarki muszę mieć konkretne przypisanie. -------------------- INŻYNIERIA OPROGRAMOWANIA - PROGRAMOWANIE AJAX PHP SQL VB C++ C Perl d(html) Flash & Grafika
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:38 |