![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
mam problem z czytaniem z plika textowego. mianowicie zapisuje sobie do pliku wartosci oddzielone | wczytuje je w za pomoca file i zliczajac kolejne linie rozdzielam wartosci odseparowane |, wszystko dziala ok dopuki nie pojawi sie nowa linia w danych wtedy 'szablon' sie rozwala i zamiast wszystkich informacji w jednej linii rozwala mi sie na kilka np. tak : 15|maj|karol jest u cioci a ciocia jest u nas|15:16 normalnie w linii powinny byc 4 zmienne (oddzielone |) a tak pojawiaja sie te zmienne w 2 liniach/wiecej pomyslalem ze fajnie by bylo gdyby dalo sie czytac wartosc pliku w sposob jaki jest dostepny w pythonie czyli: plik[poczatek:koniec] i wtedy wycina mi tresc od 'poczatek' az do 'koniec' wiem ze funkcja fread, pozwala czytac jakas dlugosc pliku ale czy da sie w niej ustawic aby czytala od ktoregos znaku np od 20 jesli w jakiejs zmiennej wystepuje nowa linia aby sie pojawila rowniez po odczytaniu mam nadzieje ze udalo mi sie to jakos wytlumaczyc da sie cos takiego zrobic w php a moze da sie to zrobic jesce inaczej pozdrawiam p.s. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:19 |