![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiałem się, jak to zrobić, aby nie otrzymać adresu typu 'http://cos.pl/link.php?str=1&str=3&str=4'. I wymyśliłem tak:
Tylko jeśli adres będzie wyglądał tak 'link.php?cos=23&str=3&ord=3' to zmienna ord mi zniknie. Może ktoś ma inny sposób? Ew. mogę jeszcze, teraz wymyśliłem, jako seperator dać całe str=2 (pobiorę numer strony). Ale może jakaś prostsza metoda jest? pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablice http
index.php?str[]=1&str[]=2&str[]=3 W PHP odczytujesz jako tablicę. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś nie bardzo zrozumiałem. Albo Ty nie wiesz, o co mi chodzi. Chodzi o to, żeby zawsze była tylko jedna zmienna str w adresie
![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdzałeś to? w get otrzymasz tablicę:
zmienna jest jedna, i poprostu ma kilka argumentów chyba, że chodzi Ci o coś takiego: index.php?str=1argument_2argument_3argument a następnie:
Ten post edytował Virti 2.01.2008, 19:46:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi o takie cos:
Po tym w $url bedziesz mial adres, ktory nie zawiera dublowanych zmiennych. Pisane z palca, wiec poprawiac w razie czego ![]() |
|
|
![]()
|
|
Może faktycznie jakoś niejasno powiedziałem.
Zmienna str ma być tylko jedna, przechowuje aktualną stronę. Zrobiłem jednak, że rozbija adres na 2 części, seperatorem jest str=2 (np.). Ale może w praktyce, jak ktoś potrzebuje:
To tak sam sobie rozwiązałem, może komuś się przyda ![]() Wielkie dzięki za pomoc i zainteresowanie ![]() ![]() pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:25 |