![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałam prosić o pomoc odnośnie blokowania przycisków. Mam strone w php i js. Przyciski na stronie uruchamiają pewne procesy, które działają na bazie Oracle (ale to jest nieważne). Podczas działania tych procesów strona cały czas się ładuje i jest to mało widoczne dla użytkownika, który czekają wciska po raz kolejny i kolejny ten sam przycisk. Moje pytanie brzmi: jak wyłączyć możliwość wciskania przycisków dopóki strona nie zostanie całkowicie załadowana. Albo może znacie jakieś inne rozwiązanie tego problemu .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam, że są to elementy formularza.
Metoda Prosta: W HTMLu: 1. Wszystkim przyciskom dajesz artybut disabled. W JS: 1. Wyszukujesz wszystkie przyciski. 2. Ustawiasz wszystkim disabled na false. Metoda Prosta-lepsza: W HTMLu: 1. Pod przyciskami dajesz krótki kawałek JS który ustawia ich atrybut disabled na true. W JS: j.w. Metoda Ładna i Prosta: Używasz jakiegoś frameworka dla JS (jQuery, prototype), który potrafi ładować skrypty już po załadowaniu drzewa DOM i w nim wykonujesz wszystkie kroki z poprzedniej metody. Ten post edytował gekon 3.01.2008, 20:49:33 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 17:13 |