![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób można zrobić effekt szarości dla obrazka?
Style="filter: gray" nie działa, a inne js-owe bajery też padaja przy Firefoxie, myślałem żeby zrobić taki efekt z mootools. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo atrybut filter to wynalazek microsoftu i działą TYLKO na IE
żeby zrobić szary obrazek działający na współczesnych (wszystkich) przeglądarkach to niestety będziesz go sam (skryptem?) konwertować do skali szarości -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko metoda gd2? Czy jest jakiś inny sposób, np ajax.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz nawet ręcznie jak gd nie odpowiada. co do ajax'a to - hmm. czy Ty wogole wiesz o czym piszesz? google -> ajax było? chyba nie bo widze że nie masz zielonego pojęcia co to jest ajax.
Ajax to "technika" pozawalająca na wykonanie rządania do serwera z zapytaniem o dane bez przeładowania strony. Nic więcej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przez mootools da się wykonać różne wizualne rzeczy, patrzyłem na specyfikację ale nie znalazłem żadnego efektu stosowanego na obrazku
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod pobrany ze strony http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=613467 -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
W manualu też mam gotowe rozwiązania, no cóż jedynie zostaje mi gd2 do moich potrzeb
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
motools to nie biblioteka do obsługi ajax (jest on tylko jedną z jej funkcji) a framework javascript - stąd różne efekty - ale tylko takie które osiągnołbyś i bez tego RDFM
Ten post edytował devnul 2.01.2008, 22:18:00 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:58 |