![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam instrukcje :
Czemu kiedy np. moje miasto to kansas to i tak wykona sie kod po else ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dlatego, że stosujesz cały czas if w związku z czym sprawdzane są wszystkie warunki. Po wyjściu z warunku sprawdzanie następuje dalej i w momencie:
nie jest spełnione (bo miasto to kansas) więc wykonywany jest blok else. Rozwiązanie? Zmień wszystkie wystąpienia "if" (oprócz pierwszego!) na "else if". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wg mnie to raczej switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ..
-------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
A wg mnie to raczej switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual .. Wiesz, czepiać się można wielu elementów. Samo odwołanie do indexów tablic nie jest do końca poprawne, wartości do porównania powinny być w '. Ponadto ja bym zastosował tablicę z dozwolonymi miastami i includował pliki na jej podstawie zamiast pisać X warunków lub instrukcji wyboru. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:59 |