Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][mysql] moduł instalacyjny galerii
kosmic
post 31.12.2007, 15:06:09
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

hmmm... no wiec mozna powiedziec ze moja galeria zbilza sie juz koncowi, no ale teraz nie wiem jak mam zrobic własnie instalacje jej sad.gif

sprawa wyglada tak, ze powiedzmy ze chce sobie zainstalowac, no a ma tobyc galeria kompletnie bezobsługowa z pozomi kodu, wszystko ma byc robiione przez przegladake

no i tak sie zastanawiam jak to zrobic, bo powiedzmy ze mam formularz w kórym wiadomo musze wpisac host, hasło do bazy, uzytkownika i nazwe bazy..
no i po kliklnieciu w to nastepuje połaczenie z Ta baza i utworzenie tabel...

no i potem nastepuje przekierowanie na strone z rejetracja administratora galeri....

no i zonk... bo skad teraz wezma sie dane potrzebne do polaczenia z baza questionmark.gif?
tyczy sie to tego modułu i wogole calej galeii rzecierz sad.gif

no bo praktycznie kazdyplik sie łaczy z baza.. sad.gif

wiadomo jak to tworze to wpisuje recznie...
no ale jak ma byc obsługiwane przez totalnego laika, który dostaje paczke, wrzuca na serwer i instaluje i ma działac exclamation.gif

tak to chce docelowo zrobic sad.gif...

ogolnie to zrobilem plik: my_db_connect.php, kóry jest dołaczany do plików które wymagaja polaczenia z baza... no i tam wpisałem recznie sobie dane dostepowe do bazy....

tylo ze ktos przecierz nie bedzie tez edytował plików itp.. wiec jak to zrobic questionmark.gif?
najlepiej zeby podczas instalacji jakos to zrobic, zeby juz po przeładwaniu strony do rejestracji dane były wpisane i wszysko działało... bo pplik rejestracji wkonu łaczy sie z baza i tworzy uzytkownika exclamation.gif!

help me.. please questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.07.2025 - 18:40