![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż chce zrobić sobie menu składające się z 4 podpunktów.
będzie to menu rozwijane robione w JS. Po kliknięciu na link, ma zostać wysłana zmienna, która jako wartość przyjmuje jakiś tam link do pliku xml. Zmienna ta ma nastepnie zostać wstawiona w miejsce w funkcji, gdzie ma zostać podany adres pliku. I jak zrobić to przeneisienie zmiennej przez link? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GET?
link.php?nazwa_zmiennej=wartość potem odczytujesz $_GET['nazwa_zmiennej'] dobrze rozumiem Twój problem? -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W menu mam 4 linki - każdy ma wskazywać na inny plik xml.
po kliknięciu w dany link, ma powstać zmienna, która zostaje wstawiona w innym miejscu w skrypcie. Dokładniej - zmienna ta ma wskazywać dany adres do pliku xml Jaśniej ![]() da sie jakoś POST przekazać?? Ten post edytował robos85 30.12.2007, 22:19:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. czyli rozumiem to że chcesz mieć menu, gdy w niego klikniesz w innym miescu bez odświerzania pokaże się zmienna z menu(jak dobrze zrozumiałem link?)
poszukaj o funkcji innerHTML w java script:) jeśli o to chodzi sam spróbuje Ci jakoś pomóc, nie znam się za bardzo na JS więc nie chce by moje starania poszły na marne jeśli nie o to biega Ten post edytował dadexix 30.12.2007, 22:23:21 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 05:57 |