![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-WAN- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wlasciwie to nie jestem w 100% pewny, co sie z ta zawartoscia zmiennej dzieje, wiem jednak, ze nie zawiera ona tego, co powinna. Sytuacja wyglada tak:
Kod echo ("SELECT a".$x." FROM usr WHERE log='$login'"); $sqlQuery = mysql_query("SELECT a".$x." FROM usr WHERE log='$login'"); $sqlArray = mysql_fetch_array( $sqlQuery ); $a[$x] = $sqlArray['a'.$x]; echo $a[$x]; Pierwsze echo to debug - ma pokazac wlasciwa tresc zapytania. I okazuje sie, ze wszystko tam jest poprawnie (o ironio, niestety...). sprawdzalem te zapytania w myadminie i zwracany rekord byl jak najbardziej poprawny. Co gorsza, nie dzialo sie tak zawsze i troche posiedzialem nad tym, zenim sie zorientowalem, dlaczego czasami jest ok. Otoz, jesli wynikiem jest pojedyncza cyfra, to wszystko jest ok. Ale jesli jest to liczba dwucyfrowa, to jednosci sa zwyczajnie obcinane i zostaje sama cyfra dziesiatek. I zamiast 10, 11, 12 otrzymuje same jedynki, zamiast 20, 21, 22 same dwojki itd. Wiec wszystko jest ok, do momentu w ktorym z niewiadomych przyczyn zmienna jest obcinana... Probowalem juz wymuszac typ na int i nic to nie dalo. Tak samo kombinacje typu $a['$x'], $a["$x"], $a{$x} - bez roznicy co bym nie dal, zawsze jest tak samo... Help... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wykonaj i wklej wynik ;] |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przed chwila zmienilem
na I zaczelo dzialac... Pomyslalem sobie, ze to przeciez jest to samo i zmienilem z powrotem. Teraz moj "wadliwy" kod wyglada tak:
Czyli nic sie nie zmienilo. Ale wcale nie przestalo dzialac... Nie ma chyba sensu teraz wklejac wyniku Twojego testu (w koncu wszystko gra). Ale niezmiernie mnie ciekawi... co sie stalo? Czy to sie samo naprawilo, czy jak? No bo jesli samo, to i sie samo moze zepsuc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jako ze sie zarejestrowalem, to witam wszystkich uzytkownikow
![]() Teraz bede mogl edytowac posty takie jak powyzej (do kasacji jest - to moje dzielo i przedwczesny wniosek ze wszystko gra). (...) wykonaj i wklej wynik ;] Dolaczam wynik Twojego testu, bo zdecydowanie nie gra:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wykonaj po prostu tyle:
Powinno dać wynik 16, a nie 1 ani 6. Ten post edytował Hazel 31.12.2007, 14:24:15 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobilem cos innego... przed tym wszystkim zrobilem kontrolne wyswietlanie tablicy $a i jakims cudem zawierala one te liczby jeszcze przed operacjami mysqlowymi. A jestem pewien, ze wczesniej nic z ta tablica nie robie. Dalem unset $a i zaczelo dzialac. Nadal jednak nie mam pojecia skad ten blad sie wlasciwie wzial...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej wykonaj kod, który Ci podałem. U mnie analogiczne kody działają poprawnie, więc nie wiem, gdzie może być błąd.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:00 |