![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, staram się zrobić grafike za pomocą PHP jednak gdy włączam ten skrypt nie wyświetla w ogole grafiki.
w $tlo jest podana dobrze ścieżka oraz rozszerzenie do obrazka. $avatar=ImageCreateFromJpeg('../obrazki/l2/avatars/avatar_'.$avatar.'.jpg'); $tlo=ImageCreateFromJpeg('tlo_podpisu.jpeg'); $czarny=ImageColorAllocate($tlo, 0, 0, 0); $bialy=ImageColorAllocate($tlo,255, 255, 255); ImageString($tlo,1,15,100,$nick,$bialy); Header('Content-type: image/jpeg'); ImageJpeg($tlo); W czym jest problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 13 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie podany kod działa poprawnie. Masz ustawione error_raporting na E_ALL?
Może generuje Ci się jakiś error/warning którego nie widzisz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie widzę deklaracji zmiennej $nick, sprawdź czy nie masz spacji lub odstępów przed znacznikiem <?php
Sprawdź czy nie wysyłasz innych nagłówków. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj wykomentowac header() i zobacz co ci zwraca skrypt. Na sto procent jest jakis error w skrypcie przez ktory obrazek sie nie pokazuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ogolnie chcialem powiedziec ze mialem/widzialem takie przypadki gdzie header zle dzialal juz po stworzeniu obrazka wiec moze spruboj go wyslac przed 1 funnckja tworzaca obrazek.
P.S jesli przy odpaleniu twojego kodu widzisz moze obrazek zastepczy chodzi mi o ten ze jak nie ma obrazu na servie to sie wyswietla taka chodzby kartka moze chodzi tez o to ze zmienne $nick,$bialy i $tlo nie sa globalne czyli nie widac ich w calym skrypcie Moja funckja ktory robi token tak wyglada:
Dziala bez zarzutow |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:32 |