![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Skąd: Ostrów Mazowiecka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Muszę wstawić na stronie www skrypt php - komentarz pod artykulem! Z php nie miałam wcześniej za bardzo doczynienia, ale tak wklejam sobie kod i wszystko ladnie wyglada, wpisuje tekst, biore wyslij i... nigdzie mi się to nie zapisuje:/ tzn. on się pewnie gdzieś zapisuje, tylko ja nie wiem gdzie i w tym jest cały mój problem!:( myślałam, że to może wina skryptu no ale każdy który ściągnełam nie wiadomo gdzie mi zapisywał ten komentarz:/ moj skrypt sklada sie z: - kom.php Kod <body> <form method="post" action="add.php"> <p>imię/nick:<input type="text" name="imie" size=20> mail:<input type="text" name="mail" size=20><br> komentarz:<textarea rows="2" name="koment" cols="30"></textarea></p> <input type="submit" value="Dodaj"> <input type="reset" value="Wyczysc"> </form> <div align="center"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" bgcolor="#cce6ff"> <tr><td width="100%"><hr noshade size=1 color=#000080 width="100%"></td></tr> </table> </div> </body> <center> <? //otwieranie komentarzy $sciezka = "data.txt"; $plik = fopen($sciezka, "r"); $zawartosc = fread($plik, filesize("data.txt")); echo $zawartosc ?> </CENTER> -add.php Kod <? $napis="dziękujemy za komentarz"; $dataloc="data.txt"; $zobacz="<a href=kom.php>$napis</a>"; $read=fopen($dataloc, "r"); $fileread = fread($read, filesize($dataloc)); fclose($read); fwrite (fopen("data.txt", "r+"), "<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100% bgcolor=#cce6ff><td width=100%><a href=mailto:$mail class=mail>$imiez $imie </a><br> $komentz $koment <BR><hr noshade size=1 color=#000080> \n $fileread</td> </table>"); fclose(fopen("data.txt", "a+")); echo ("$zobacz"); ?> - data.txt Chciałabym żeby komentarze wyświetlały mi się pod tym okienkiem w którym wpisujemy treść komentarzy na stronie. Czy ktośby mogł mi pomóc? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki! Ten post edytował milka0204 30.12.2007, 10:26:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może cosik takiego:
-kom.php Kod <body> <form method="post" action="add.php"> <p>imię/nick:<input type="text" name="imie" size=20> mail:<input type="text" name="mail" size=20><br> komentarz:<textarea rows="2" name="koment" cols="30"></textarea></p> <input type="submit" value="Dodaj"> <input type="reset" value="Wyczysc"> </form> <div align="center"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" bgcolor="#cce6ff"> <tr><td width="100%"><hr noshade size=1 color=#000080 width="100%"></td></tr> </table> </div> </body> <center> <? //otwieranie komentarzy $sciezka = "data.txt"; $plik = fopen($sciezka, "r"); $zawartosc = fread($plik, filesize("data.txt")); echo $zawartosc ?> </CENTER> -add.php Kod <?
extract($HTTP_GET_VARS); extract($HTTP_POST_VARS); $napis="dziękujemy za komentarz"; $dataloc="data.txt"; $zobacz="<a href=kom.php>$napis</a>"; $plik="data.txt"; if(file_exists($plik)) { }else{$plik2=fopen($plik, "w"); fclose($plik2); } if(file_exists($plik)) { $dodaj=fopen($plik, "a+"); fputs ($dodaj, " <table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100% bgcolor=#cce6ff><td width=100%> <a href=mailto:$mail class=mail>$imie </a><br> $koment <BR> <hr noshade size=1 color=#000080></td> </table>"); fclose($dodaj); } echo ("$zobacz"); ?> Ten post edytował Lion_87 30.12.2007, 14:32:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Skąd: Ostrów Mazowiecka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lion_87 bardzo Ci dziękuję za pomoc!
Wszystko działa tak jak trzeba! Jeszcze raz dziękuję!!! Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2008 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Milka 0204 mam do ciebei prośbę:) Mogłabym zakraść skrypt?
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2008 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Ten skrypt jest pomocny w zrozumieniu php i w ogóle jest super! Zmieniłam go na jeszcze lepszy ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a moglby ktos edytowac w ten sposob by wiadomosci nie byly zapisywane w osobnym pliku, a w tym samym gdzie umiesciemy kod? bo kiedy tworzy sie kilka nowych podstron dzienni, to dodatkowe zmiany w kodzie pliku sa troche uciazliwe...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:54 |