![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problerm używam pewnego skryptu do wysyłania email z moijej strony na email.. Wszystko ładnie działa żadnych błędów. Email dochodzi jednak jest pusty, nie mam w nim rzeczy, które wpisałem w puste pola do wysłania.. po prosu dostaje pustego emaila i nie wiem w czym tkwi błąd. Oto dwa moje kody: kontakt.php Kod <TABLE> <TR> <td> <form action="email.php3" method="post"> <tr> <td align=right><font face="verdana,arial"><B>Imię:</td> <td><font face="verdana,arial" size="1"><input name="name" size=28 value=""></td> </tr> <tr> <td align=right><font face="verdana,arial"><B>Twój email:</td> <td><font face="verdana,arial" size="1"><input name="email" size=28 value=""></td> </tr> <tr> <td colspan=2><font face="verdana,arial" ><B>Treść:<BR><textarea name="Comments" cols=30 rows=8 wrap=soft></textarea></td> </tr> <tr> <td align="left"><font face="verdana,arial"><input type="submit" value="Wyślij" class="formtopbutton"></td> </tr> </form> </TD> </TR> </TABLE> email.php3 Kod <? /* Let's set a few Variables to handle all the dirty work! */ $site_name = "sharki.portfolio"; $site_email = "mojemail"; # (ie: mojemail ) /* This will handle the variables passed from the contact.php3 file */ PRINT "<CENTER>"; PRINT "Dziękuje za wysłanie e-mail'a."; PRINT "<BR>"; PRINT "W najbliższym czasie postaram się na niego odpisać."; PRINT "</CENTER>"; ?> <? mail("$site_email", "$site_name Contact Form", "Napisany przez: $name Email: $email Treść: $Comments $HTTP_USER_AGENT"); ?> W czym tkwi problem ;. ? -- EDIT by JaRoPHP Proszę o przestrzeganie zasad forum Przedszkole (znacznik w temacie). Tym razem poprawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obstawiam register_globals.
Sprobuj zamienic w email.php3 nazwy zmiennych: $email na --->> $_POST['email'] dla wszystkich zmiennych przesylanych metoda post zrob to samo. Poza tym polecam klase phpmailer, zwykly mail bardzo czesto zawodzi. -------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obstawiam register_globals. Sprobuj zamienic w email.php3 nazwy zmiennych: $email na --->> $_POST['email'] dla wszystkich zmiennych przesylanych metoda post zrob to samo. Poza tym polecam klase phpmailer, zwykly mail bardzo czesto zawodzi. Zmieniłe, ale podczas wysyłania email jest błąd: Kod <b>Parse error</b>: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in <b>/home/sharki/public_html/email.php3</b> on line <b>132
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
łatwiej ci by było z phpmailer
|
|
|
![]()
|
|
nie szukam innego.
chce zostac przy tym bo email dochodzi, ale bez treści. wystarczy mi tylko naprawić błąd kótrego nie mogę wykryć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:20 |